Goal Zero Nomad 7 Plus prenosni sončni panel

Večina prenosnih sočnih panelov ne opravičuje svojega namena, saj delujejo le ob idealnih pogojih. Ali pa so to večji kompleti in niso ravno prenosni. Zadnji izdelek Goal Zero, prenosni sončni panel Nomad 7 Plus, pa ima vse možnosti, da opraviči svoj namen. Je majhen, lahek, cenovno dosegliv in uporaben.

S pomočjo sončnega panela lahko polnimo pametne telefone in druge naprave, ki omogočajo USB polnjenje in to v normalnih pogojih in brez dodatnega akumulatorja.

Največja razlika med Nomad 7 Plus in večino ostalih prenosnih sončnih panelov je v vgrajenem MPP regulatorju.

Regulator optimizira in upravlja delovanje sončnih panelov. Najbolj se to izraža v času spremenjlivega vremena, ko sonce očasno prekrivajo oblaki.

Regulator sledi poteku polnjenja. Polnjenje se prekine, ko je akumulator priključene naprave 100% naponjen ali pa, če je moč sončnega panela premajhna (panel je v senci). Pri slednjem se pri zadostni moči ponovno vključi.

Primeren za alpiniste

Nomad 7 Plus je kompakten in lahek!

Je podobne velikosti kot manjša knjiga in tehta samo 363 gramov. Je zaščiten proti vlagi in je opremljen z magnetnim stojalom, ki omogoča idealno postvitev glede na sonce. Magnetno stojalo je mogoče enostavno odstraniti in tako zmanjšati težo za 110 gramov.

Nomad 7 Plus nima vgrajenega akumulatorja in ga je potrebno kupiti, če bi želeli energijo shraniti.

Ima en polnilni izhod – USB priključek z vgrajenim indikatorjem, ki prikazuje trenutno moč. Indikator je v pomoč, ko nameščamo panel, da ujamemo najboljši kot glede na sonce. Več kot je lučk prižganih, večja je trenutna moč.

To je brezhiben mali sončni panel. Učinkovito in hitro napolni baterije malih naprav in je enostaven za uporabo. Je dobra izbira za vse, ki želijo napolniti telefone in ostale male naprave ali pa želijo shraniti energijo v prenosne polnilnike in jo kasneje uporabiti.
Gearjunkie

Tehnični podatki

Priključki:
USB priključek: 5V, do 1.4 A (7W max)
Mini solarni priključk (2.5mm): 8-9V, do 0.8A (7W max)

Sončni panel:
nazivna moč: 7W
Napetost odprtih sponk: 8-9V
Tip celice: Monokristalni silicij

Splošno:
Teža: 363 g
Mere (nezložen): 33 x 22.23 x 1.27 cm
Mere (zložen): 16.5 x 22.23 x 1.9 cm
Maksimalni kot s podstavkom: 90 stopinj
Garancija: 12 mesecev