Mastervolt Litij Ion akumulatorji

Mastervolt-Lithium-Ion-Batteries-web

Mastervolt serija Litij-Ionskih akumulatorjev izkorišča vse prednosti, ki jih litij-ionska tehnologija ponuja. Primerni so za uporabo v najtežjih pogojih. Omogočajo kratek čas polnjenja, večje tokove praznjenja, večjo mehansko odpornost in odportnost proti vlagi ter so precej manj občutljivi na vibracije.

Prednosti in vgrajena varnost

Mastervolt LiIon akumulatorji uporabljajo varne litij-železo-fosfatne celice ki so vgrajene v robustno in vodotesno ohišje. Nad delovanjem skrbi vgrajen sistem nadzora (Battery Management System ali kratko BMS). BMS aktivno uravnava uporabo vsake posamezne celice, tudi v času hitrega polnjenja in praznjenja. Beleži potrebne informacije o stanju baterije ter preko MasterBus komunikacijskega protokola z Mastervolt polnilniki zagotovlja varno karekteristiko polnjenja in s tem dolgo življenjsko dobo baterije .

Glavne prednosti Litij-ionski akumulatorjev pred standardnimi svičenimi je že v uvodu omenjen kratek čas polnjenja, ter večje število ciklov polnjenja in praznjenja.

LiIon akumulator lahko praznimo do 20% njegove nazivne kapacitete (svičneni do 50%).

Pri takem praznjenju imamo zagotovljenih 2000 ciklov, kar je trikrat več, kot pri svinčenem. Omeniti je potrebno tudi, da je pri primerljivi kapaciteti s svičenim akumulatorjem, privarčujemo tudi do 70% teže.

Ostale prednosti: